Tiens odabrano iz Nature

Zastupnički ured kompanije Tiens u Hrvatskoj

Naručite preparate i aparate

Tiens Cink

Jedinstveni cink iz bjelanjka jajeta. Visoki stupanj usvajanja cinka organskog porijekla je najbolji izbor za sve. 

Pripravak sadrži cink u obliku cink laktata, koji se lako prerađuje u tijelu. Osim toga, glukoze i proteini iz praha pilećih jaje, imaju najveću biološku vrijednost – koja se smatra superiornijom u odnosu na druge vrste bjelančevina jer sadrži velike količine esencijalnih aminokiselina, koje se trebaju isporučiti s hranom.

Pakiranje sadrži 60 kapsula.
Cijena 20,28 € / 152,80 kn

Djelovanje

Sastojci u preparatu:

  • poboljšavaju stanje kose i noktiju te potiču njihov rast,
  • imaju blagotvoran utjecaj na izgled kože (pomažu u borbi protiv akni, viška sebuma, ubrzavaju zacjeljivanje rana, doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa koji ubrzava starenje),
  • podržavaji prirodne obrambene mehanizme tijela,
  • imaju povoljan učinak na vid,
  • podržavaju funkciju slezene,
  • pokazuju pozitivno djelovanje na osjećaj okusa i poboljšavaju apetit,
  • mogu pridonijeti poboljšanju pamćenja i percepcije,
  • prema tradicionalnoj kineskoj medicini poboljšavaju libido. Kod muškaraca, također doprinose boljoj funkciji prostate i povećavaju proizvodnju testosterona. Igraju važnu ulogu u proizvodnji spermija i održavanju vitalnosti spermijaDOZIRANJE od 1 do 3 kapsule dva puta na dan.

Cink je jedan od mikro-elemenata bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Potreban je za aktivnost više od 200 različitih enzima, uključujući i one koji su zaslužni za sintezu proteina, DNA i RNA. Također je odgovoran za pravilnu podjelu stanica. Iz tog razloga, osobito je važno za razvoj fetusa (može spriječiti oštečenja neuralne cijevi, na primjer). 

Važna uloga cinka je i održavanje ispravne razine vitamina A u krvnoj plazmi, što je presudno za zdrav vid.Ovaj element u tragovima osigurava pravilnu funkciju kože i sluznice, stoga igra ključnu ulogu u održavanju zdravog izgleda. Lako prepoznatljivi znakovi njegovoh nedostatka su primjerice nesavršenosti kože ili nokti i kosa koji gube sjaj i postaju krhki. 

Cink je neophodan za mnoge hormona, na primjer, hormon rasta i hormone gonadotropina - odgovorni za zdrav razvoj genitalija (osobito kod dječaka). Cink je neophodan za funkciju gušterače i štitnjače. Igra važnu ulogu u skladištenju inzulina i transformaciju tiroksina (T4) u trijodtironin (T3). Tiroksin - hormon štitnjače - određuje brzinu metabolizma.

Cink se unosi u tijelo uglavnom kroz prehranu. Najveće količine ovog elementa mogu se naći u telećoj, svinjskoj i pilećoj jetri, morskim plodovima (npr kamenice, rakovi), mahunarkama, kruhu od cjelovitog brašna, sjemenkama bundeve, orasima, jajima, sirevima, mesu (osobito crvenom) i grizu.