Tiens odabrano iz Nature

Zastupnički ured kompanije Tiens u Hrvatskoj

Naručite preparate i aparate

Teorija 5 elemenata i Tiens

Teorija 5 elemenata, zajedno sa jin i jang teorijom su filozofski temelji koji se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini (TKM). Ona opisuje sve što se događa u svemiru i kozmosu, naglašavajući kako je čovjek dio prirode I njenih zakonitosti. 5 elemenata - Wu Xing (Wu znači vatra, a Xing – kretanje ili promjena) dolazi iz Taoizma. Drevni filozofi, kako bi objasnili materijalni svijet i procese kretanja, napravili su općenitosti svojstva svih tvari svrstavajući ih zajedno prema njihovim osobinama. 

Prema teoriji 5 elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda opisuju sve u svemiru. Svaki od ovih elemenata ima određena svojstva, koja mogu utjecati jedna na drugo, i u stanju su konstantne promjene i kretnje. Kinezi vjeruju da Teorija opisuje sve cikličke događaje koji se zbivaju u prirodi: godišnja doba, dan i noć, životne faze. Ti elementi mogu se povezati i s okusima, bojama, itd. Svatko od nas sadrži 5 elemenata u sebi od kojih je jedan uvijek dominantan.

Analiza prema Teoriji 5 elemenata 

 Prema kineskoj medicini, naše zdravlje ovisi o nama koliko i o okolini. Svaki organ funkcionira ciklički, prema prirodi. Njihov balans može se narušiti emocijama, hranom koju konzumiramo ili okolinom u kojoj živimo. 

 Kako biste uživali dobro zdravlje, treba se podvrgnuti analizi organizma prema Teoriji 5 elemenata, koja će objasniti kako organi funkcioniraju i što može dovesti do njihovog disbalansa. 

 Tek tada energija može nesmetano cirkulirati, bez blokada, i to osigurava dobro raspoloženje i dugovječnost.

teorija 5 elemenata

Individualne konsultacije i preporuke  na mob . : 

  01 3907 189 

teorija 5 elemenata